image

Namen podjetja Nasloni se Name vas je spodbuditi, da najdete tisto, kar vas veseli in dvignete svoje življenje na višjo raven. Pogovarjamo se o treh različnih tematikah, ki skupaj skladno povezane dajejo življenju pravi smisel.

Stopite v kontakt
Search
 

Blog

#ZAPIS 2: ČUSTVA

Malo sem poglobila stvari, je potrebno in je čas … 🙂
Prijetno branje.


Se je že katera kdaj trudila izvajati vaje iz področja osebne rasti, poznala ogromno tehnik, globoko v svojem srcu pa čutila, da stvari ne potekajo tako kot bi morale? Ste se spraševale, zakaj vam stvari ne delujejo in se ne glede na vse niste počutile v redu.

Jaz sem se mnogokrat. Zakaj stvari ne delujejo vam, ne vem. Lahko pa vam iskreno in pristno opišem enega izmed razlogov, zakaj stvari niso delovale meni. Čeprav sem imela občutek, da sem super in je na ven izgledalo vse super, sem imela izredna nihanja v razpoloženju. Moja mentalna stabilnost ni bila tam, kjer sem želela, da je. Navznoter nekaj ni delovalo.

Naučila sem se, da ni “pozitiven” tisti, ki je na zunaj ves čas vesel in nasmejan, kot nam v teoriji govorijo marsikatere knjige, ampak tisti, ki je iskren in se sprejema takšnega kot je. Pa ne samo sebe, ampak tudi druge. Spregovorimo nekaj o čustvih. Od kje pravzaprav pridejo? Čustva se odzivajo na naša prepričanja in poglede na situacije, ki se nam dogajajo. Kadar govorimo o “dobrih” čustvih nimamo težav. Težava nastane, ko se pojavijo “slaba” čustva. Naš um si v glavi ustvari nek scenarij, ki pa se nam kasneje podre. Takrat nastopijo čustva in v sebi začutimo jezo, žalost, strah …itd. Čustva, ki si jih noben ne želi čuti in čustva, ki jih “ne smemo čutit”, ker moremo biti ves čas pozitivni.

Tako sem dolgo delovala jaz, pa nisem prišla daleč. Gremo malo globje. Seveda moremo biti pozitivni, trenirati svojo miselno naravnanost in se optimistično odzivati na dogodke. To je vsekakor številka ena. To moremo početi vsakodnevno, saj se na podlagi našega mišljenja in odzivanja na dogodke odzovejo tudi naša čustva. Bolj boste pozitivni in z zaupanjem gledali na stvari, bolj bodo vaša čustva v ravnovesju. (To je izredno pomembna tema, a danes pišemo o drugih stvareh).

VENDAR!!

V življenju se nam zgodijo situacije, za katere nismo vedno predvideli, da se nam bodo zgodile. Tako kot se je nama rodil sinček s težkimi telesnimi primanjkljaji – če vzamemo najtežji primer. Vsi imamo vsakodnevno takšne in drugačne dogodke. Dogodki, ki jih ne načrtujete vas pretresejo, um prepozna različne situacije kot slabe in vaša čustva se odzovejo. V tem trenutku je pomembno, da si jih priznate in sebe sprejmete takšnega kot ste, predvsem pa si odpustite. Ne riniti z glavo skozi zid, zatirati čustev in si ponavljati, kako ste pozitivni, če tega v notranjosti ne čutite. Ne bo delovalo! Zato moremo biti v prvi vrsti iskreni s seboj.

Jaz sem v celem procesu pretresljivih dogodkov na nek način zaprla svoje srce, da mi nič ni moglo do živega, a ko ljubezni ne sprejemaš, jo sčasoma ne moreš niti več dejati. Kot bi okoli sebe postavili zid in ne dovolite, da karkoli pride skozi njega. Ali mi je za to žal? Nikakor, reagirala sem kot sem takrat najbolje znala. Zagotovo je bilo v tem tudi nekaj pozitivnega in prepričana sem, da sem s tem, ko sem pozabila “jokati” zato v tistem trenutku dobila neverjetno moč in borbenost za nekoga drugega, ki je vse prestavila naprej. Ampak to lahko počneš le kratek čas. Medtem, ko se boriš za drugega, nikoli ne smeš pozabiti nase. Stvari so se nalagale in počasi je v meni nastajala praznina ne glede na to, da je na zunaj vedno zgledalo vse super in imam ogromno teoretičnega znanja iz knjig in izobraževanj. Kot sem napisala … ničesar ne obžalujem, saj sem skozi vse to preko lastne izkušnje ponovno spoznala čudovite modrosti, vsekakor pa je potrebno sprostiti in pozdraviti vsa čustva, ki se kadarkoli v preteklosti niso, zato da lahko uravnovesiš vsa področja življenja.

Na kakšne načine to delam sama in kaj minje najbolj pomagalo, bom govorila na predavanju MOČ ŽENSKE V SODOBNEM SVETU, 19. 4. 2019. Šle bomo še bolj v podrobnosti in vključile še veliko drugih stvari. Pisala bi lahko še ure in ure :).

Povezava do dogodka .

Za konec … lepo je biti pozitiven, a še lepše je biti pozitivno PRISTEN in ISKREN sam s seboj. Ko dosežeš to, kar je PROCES in se ne zgodi čez noč, stopiš na čudovito pot in zdi se ti, da lahko dosežeš čisto vse… in v tistem trenutku imaš prav. 🙂

Želim vam čudovit dan, Maja