image

Namen podjetja Nasloni se Name vas je spodbuditi, da najdete tisto, kar vas veseli in dvignete svoje življenje na višjo raven. Pogovarjamo se o treh različnih tematikah, ki skupaj skladno povezane dajejo življenju pravi smisel.

Stopite v kontakt
Search
 

Blog

OBSOJAŠ? Potem preberi to!

Vas zanima, kdaj sem začela srečevati dobre ljudi?

Takrat, ko sem se odločila, da bom v vsakem človeku (pa če je še tako “slab”), poskusila najti njegovo svetlobo.

Vse prehitro nekoga nekaj obsodimo. Včasih obsodimo že samo, ko človeka vidimo … zgolj po videzu in nekaj kretnjah, ki jih naredi. Včasih je situacija obratna in ljudje obsodijo nas.

Mogoče se nam za nekatere ljudi zdi, da v sebi resnično ne nosijo ničesar dobrega. Lahko so nesramni, arogantni, se imajo za nekaj več … Ne bom rekla, da takšni ljudje ne obstajajo. Seveda OBSTAJAJO, a skoraj VEDNO, je to zunanja maska, znotraj pa se skriva ranjen človek, ki je (bil) v izredno ranljivem obdobju svoje življenja. Bi jih lahko gledali z drugačnimi očmi, če bi izvedeli, da so ravnokar:
– doživeli zlorabo sami?
– izgubili otroka, mamo, moža, prijatelja?
– izgubili službo?
– imeli trenutek nepozornosti, ki jih je stal velike izgube?
– zboleli za rakom ali neozdravljivo boleznijo?
– podpisali ločitvene papirje?
– ne vidijo, kaj je smisel življenja?
– doživeli požar v hiši?
– izgubili ljubega živalskega prijatelja?
– odšli od doma, brez da bi jih starši, kdaj objeli in jim povedali, da jih imajo radi…

Še bi lahko naštevala. Nesramen, hladen, aroganten, nervozen človek, nikoli ni takšen, ker bi tak želel biti, ampak je takšen, ker mu je življenje prineslo preizkušnje, v katerih se ni znašel in je to njegov način poti, po kateri rešuje svoje težave, ker drugače ne zna. In ne, takšni ljudje, žal niso srečni. Ni prav, da so izbrali tak način, a tudi obsojanje, jih ne bo potegnilo ven iz tega. Verjemite mi, da so na začetku bili vsi dobri. Ker vsaka DUŠA, je SVETLOBA.

Vem, da vam gredo včasih ljudje na živce in ste na njih jezni. Čisto vsak kdaj obsoja. A od vas bi bilo odgovorno, da se v tistem trenutku vprašate, kaj imate od tega vi in oseba, ki jo obsojate ter ali bi zamenjali čevlje z njim in prehodili njegovo pot? Konec koncev se lahko vprašate tudi ALI SEM RES SLAB IN VREDEN OBSODB, ČE IMAM KDAJ SLAB DAN, KER SE MI JE ZGODILA TEŽKA STVAR IN DRUGAČE KOT Z JEZO, V TISTEM TRENUTKU, NISEM MOGEL REAGIRATI? Verjetno je vaš odgovor NE. A oseba, ki nebi vedela kaj se vam je zgodilo, ki vas ne pozna in bi vas samo opazovala, bi verjetno rekla, da ste nemogoči …

Še tako ledena, nesramna in “hudobna” skala, se začne topiti, ko jim nasproti stoji človek, ki ne opazi zgolj njegovih napak, ampak globoko v njegovih očeh, za vso to farso in potlačeno bolečino, zagledajo čisto dobroto. Za to, verjemite mi … To, da boste poskusili najti dobro, čisto v vsakemu človeku, vam bo prineslo veliko več miru, kot obsojanje. Za vas, ter za to osebo. Vedno lahko najdete način, da osebi poveste kritiko, brez tega, da bi ga obsojali. Ampak seveda le, ko so vaši nameni res čisto …

Vabljeni na brezplačno predavanje “KAKO OHRANITI MOČ, POGUM IN ZAUPANJE, OB TEŽKIH PREIZKUŠNJAH V ŽIVLJENJU”? 1. 12. 2017. Prijave obvezne, klikni TUKAJ za več informacij.

Veselim se vseh vaših komentarjev, izkušenj in delitve zapisa med svoje prijatelje 

Maja Mesić Štrubelj, svetovalka in angelska terapevtka